вівторок, 24 грудня 2019 р.

Змішані техніки з використанням монотипії



Змішані техніки з використанням монотипії мають можливість найрізноманітнішого додатка. Монотипний відбиток може бути використаний у створенні графічного аркуша. Зокрема, на великий графічний аркуш може бути завдано прозорий монотип через трафарет, або при створенні фактури можуть бути використані різні друковані форми і кольору. Так само варіантом використання монотипії у змішаній техніці може бути штамп. 
Монотипія у змішаній техніці може використовуватися і в декоративному мистецтві. 







Добре це чи погано, в монотипії присутній елемент випадковості. Далеко не завжди відбиток вийде таким, як на дошці. Це залежить і від тиску, і від властивості фарб. І ось ще що: мазок, нанесений зверху на дошці, виявляється при друці внизу, ближче до паперу. А як прикро буває, коли на дошці робота сяє, і бачиш ну прямо-таки шедевр, а відбиток не виходить - фарба пересохла і не хоче переходити на папір! Тисни не тисни - все марно. Значить, не доля шедевру побачити світло. Нічого, наступного разу ощасливите світ. Буває й так, що роботу зробиш за лічені хвилини, і вийде, за словами одного шанувальника моєї творчості: "Це - як видих". У роботі все є. Намагаєшся повторити - не виходить. 

Учні дуже захопилися своїми роботами з цієї теми і навіть вже  почали приносити інші роботи які вони виконали самостійно. Результати роботи їх просто ваблять!







Немає коментарів:

Дописати коментар