середа, 29 січня 2020 р.

Стилізація

Опанування методики стилізації на уроках професійної підготовки


Після отримання цікавих  творчих результатів, які навіть "стимульнули" моїх вихованців стала творча тема "Стилізація" . Першим уроком в цьому напрямку стало виконання зображення способом спрощення.


На шляху одушевленої і людської краси у світі стандартних форм прийом стилізації стає одним із засобів збагачення образної мови мистецтва.

Стилізація це один із прийомів візуальної організації образного вираження, при якому виявляються найбільш характерні риси предмета і відкидаються непотрібні деталі. Стилізація як процес роботи являє собою декоративне узагальнення зображених об'єктів (фігур, предметів) за допомогою ряду умовних прийомів зміни форми, об'ємних і колірних співвідношень.
Загально визнано, що в проектній діяльності живописця дуже важливим є високо розвинуте образне мислення, завдяки якому відтворюється художня ідея твору за допомогою методів і прийомів стилізації. 

Методична значущість стилізації в арсеналі професійних засобів означається тим, що на її основі відбувається художньо-образне перетворення багатовимірного, різноякісного предметного змісту в обмежено-узагальнену, цілісну форму. Саме тому опанування методики стилізації на уроках професійної підготовки майбутнього живописця посідає одне з ключових місць. При цьому метою виконання завдань зі стилізації є формування у учнів специфічного асоціативно-образного мислення, творчої уяви, інтуїції, креативних здібностей та вмінь відтворювати проектні задуми.

Немає коментарів:

Дописати коментар